Bijdrage: Debat naar aanleiding van gebeur­te­nissen rondom de jaar­wis­seling 2019-2020


Uitge­sproken in de raads­ver­ga­dering van 30 januari 2020

30 januari 2020

Voorzitter,

Méér branden, méér schade aan particuliere en publieke eigendommen, méér oogletsel, méér slachtoffers en méér fijnstof in de lucht. En méér dierenleed. De dood van pony Blacky, de levensgevaarlijke verwondingen van kater Comet door dierenbeulen in Bloemhof. Het gaat maar door.

Al vanaf 2007 pleit onze landelijke fractie voor een verbod op consumentenvuurwerk. Ja voorzitter, wij waren destijds de eerste en nog een roepende in de woestijn. Maar eindelijk zit er beweging bij andere partijen om hiervoor te gaan. Het werd tijd. Ook lokaal zit er beweging voor het instellen van een afsteekverbod. Een goeie zaak, en wij zijn de burgemeester zeer erkentelijk voor zijn steun.

Als mogelijk alternatief voor het verbod komen er vuurwerkshows in de gebieden. Mochten deze er komen, dan willen wij onze parken als afsteeklocatie ontzien. De parken zijn niet voor niets al twee jaar vuurwerkvrij. Zoals al aangekondigd in de commissiebespreking, komen wij hierbij met een motie om in onze wens te voorzien. Wij danken de burgemeester voor zijn steun.

Tot zover, voorzitter.

--

Klik hier voor de uitzending van de vergadering op het raadsinformatiesysteem van de gemeenteraad van Rotterdam.

Wij staan voor:

Interessant voor jou

Bijdrage: Gebeurtenissen jaarwisseling 2019/2020

Lees verder

Bijdrage: Jaarlijkse voortgangsrapportage Rotterdams Onderwijsbeleid 2019-2022

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer