Bijdrage: debat over 'Rotter­dammers niet meer in de kou'*


Uitge­sproken in de actu­a­li­tei­tenraad van 12 mei 2022

12 mei 2022

Voorzitter,

De gift van stichting De Verre Bergen is fijn, maar het is de taak van de gemeente om goed voor haar burgers te zorgen. Rotterdam laat hiermee publieke taken vervullen door zogenaamde filantropen. Het geld van een filantroop mag nooit het gemeentelijk beleid gaan bepalen. En hoe gaat het college dit op juridisch en financieel gebied doen? Want hoe kunnen wij deze afspraken met de filantroop democratisch controleren?

Daarnaast is het beleid gebaseerd op pleisters plakken. Zolang we de klimaatcrisis en energietransitie niet aanpakken moeten we pleisters plakken. We geven het geld uit aan de gevolgen van, maar niet aan de oorzaak. De daadwerkelijke wond. Willen we geen energiearmoede dan zullen we moeten investeren in de energietransitie. En ja, dat is voor velen een wond waar ze niet in willen wrijven, niet eens naar willen kijken, en er zijn zelfs nog mensen die de hele wond ontkennen.

Echter, gezien de onderwerpen in de actua van vandaag, durven wij te stellen dat de wond aan het ontsteken is. Het is tijd om flink te investeren in structurele maatregelen om de impact van de klimaatcrisis in Rotterdam te verkleinen en de maatregelen in de energietransitie te vergroten.

Tot zover, voorzitter.

--

Klik hier voor de uitzending van de vergadering op het raadsinformatiesysteem van de gemeenteraad van Rotterdam.

* Maidenspeech van Sabrina

Interessant voor jou

Bijdrage: Overeenkomst Havenbedrijf en gemeente over Landtong Rozenburg

Lees verder

Bijdrage: Participatieproces Luchthavenbesluit RTHA (commissiebehandeling)

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer