Valen­tijn­soor­konde voor Vogelklas Karel Schot


14 februari 2018

De Partij voor de Dieren in Rotterdam reikt vandaag op Valentijnsdag een oorkonde uit aan Stichting Vogelklas Karel Schot. Zij mag zich voor een jaar de meest diervriendelijke Rotterdamse instelling noemen.

Karel Schot begon in 1950 met het geven van noodhulp aan gewonde vogels. Als leraar op diverse Rotterdamse scholen verwierf hij al snel bekendheid doordat hij in zijn leslokaal met de leerlingen zieke en gewonde vogels oplapte. Dit nam in de loop der jaren steeds grotere vormen aan. Bewoners in Rotterdam-Zuid en van ver daarbuiten wisten Karel Schot te vinden als ze in de natuur een gewonde vogel aantroffen. Na de dood van Karel Schot in 1980 werd de Stichting Vogelklas Karel Schot opgericht om het goede werk voort te zetten.

Inmiddels is Vogelklas Karel Schot niet meer weg te denken uit haar onderkomen aan het Afrikaanderplein. De organisatie is ook in omvang enorm gegroeid. Naar schatting 9.000 vogels zijn afgelopen jaar door de Vogelklas verzorgd.

Stichting Vogelklas had nooit zo belangrijk voor de vogels kunnen worden zonder de grote schare vrijwilligers die zich dagelijks met veel liefde en toewijding inzet voor het welzijn van gewonde vogels. De Partij voor de Dieren wil dan ook haar grootste waardering uitspreken voor alle vrijwilligers van Vogelklas Karel Schot.

Ruud van der Velden is lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Rotterdam tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Hij zal de oorkonde uitreiken aan Vogelklas Karel Schot. Ruud: “Vogelklas Karel Schot levert een enorme prestatie door elke dag weer klaar te staan voor de vogels in Rotterdam en omstreken. Ik ben ontzettend trots op iedereen bij de Vogelklas die zich wil inzetten voor dierenwelzijn en verder kijkt dan het eigen belang. Ik hoop dat ze nog vele jaren dit ontzettend belangrijke werk willen blijven doen. Chapeau!”

Vrijwilligers van Vogelklas Karel Schot aan het werk

Gerelateerd nieuws

Start campagnetour met The Nature of Cities

Op zaterdagavond 17 februari aanstaande start de Partij voor de Dieren de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotte...

Lees verder

#010kiestPlanB: Verkiezingscampagne in volle gang!

De afgelopen weken heeft de Partij voor de Dieren in Rotterdam volop campagne gevoerd in het kader van de gemeenteraadsverkie...

Lees verder