#010kiest­PlanB: Verkie­zings­cam­pagne in volle gang!


23 februari 2018

De afgelopen weken heeft de Partij voor de Dieren in Rotterdam volop campagne gevoerd in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande. Hieronder kun je lezen (en zien) wat we zoal hebben gedaan!

  • 31 januari:

Lijsttrekker Ruud van der Velden heeft meegedaan aan het Visiedebat van Nivon Rotterdam. In het pand aan de Dirk Smitsstraat in Rubroek deed Ruud onze visie op zorg uit de doeken. Ruud: "Privatisering en marktwerking hebben ervoor gezorgd dat het niet om de patiënt gaat maar om winstmaximalisatie."

  • 6 februari:

Lijsttrekker Ruud van der Velden heeft de Partij voor de Dieren vertegenwoordigd op het Grote Jongeren Lijsttrekkersdebat in de MBO Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg in Delfshaven, georganiseerd door Stichting LOKAAL. Toen Ruud iets mocht zeggen over de impact van de vleesindustrie op onze planeet, was hij glashelder: "Het is de meest vervuilende industrie van allemaal. Het slokt al onze natuurlijke rijkdommen en grondstoffen op."

  • 8 februari:

Op 8 februari waren er twee debatten: één over ouderenzorg en een ander over onderwijs. Bernadette Haan (zie foto), nummer vier op onze lijst voor de aankomende verkiezingen, gaf onze visie weer over ouderenzorg tijdens een debat georganiseerd door OSO-Rotterdam in de Burgerzaal van het stadhuis. Jaap Rozema deed dat over het onderwijs in relatie tot de arbeidsmarkt, tijdens een debat georganiseerd door Zadkine en Stichting van het Onderwijs in het Hofpleintheater. Jaap: "Maak het onderwijs volgend, niet het bedrijfsleven!"

  • 9 februari:

Lijsttrekker Ruud van der Velden heeft samen met Marianne Benard en Kristel Bottinga (respectievelijk nummer twee en drie op de lijst) een sterk pleidooi gehouden voor invoering van de ja/ja-sticker in Rotterdam. Met deze sticker kunnen Rotterdammers expliciet aangeven ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen te willen ontvangen. Aangezien deze ongewenste bezorging in veel huishoudens ongelezen bij het oud papier belandt, betekent de ja/ja-sticker pure milieuwinst. Tonnen aan ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen worden zo voorkomen! De foto hieronder legt verslag van een geslaagde wildplakactie van onze top drie aan het Delftseplein in het CS-kwartier.

  • 14 februari:

Valentijnsdag! Zoals elk jaar reikt de Partij voor de Dieren in Rotterdam een oorkonde uit aan de meest diervriendelijke Rotterdammer of Rotterdamse instelling. Dit jaar viel die eer te beurt aan Vogelklas Karel Schot. Wij hebben de vrijwilligers en vaste krachten van de vogelklas in het zonnetje gezet. Lijsttrekker Ruud van der Velden had ook een symbolisch presentje voor de Vogelklas: een straatnaambordje voor Karel Schot!

  • 15 februari:

Op 15 februari waren er twee debatten. Jaap Rozema, de nummer vijf van de lijst, vertegenwoordige de Partij voor de Dieren tijdens een debat over het voortgezet speciaal onderwijs op het Schreuder College in Slinge. Lijsttrekker Ruud van der Velden deed mee aan het Socratische Lijsttrekkersdebat in De Nieuwe Poort aan het Weena, georganiseerd door Stichting LOKAAL. Met als onderwerp het basisonderwijs in Rotterdam was Ruud duidelijk over hoe onze partij hierover denkt: "Leer kinderen om te gaan met de aarde en al haar bewoners. Een duurzame en gezonde samenleving begint op de basisschool."

  • 17 februari:

Zaterdagavond organiseerde de Partij voor de Dieren in Rotterdam een filmavond in BlueCity in het voormalige Tropicana aan de Maasboulevard. Partijleider Marianne Thieme verzorgde de aftrap, daarna keken de aanwezigen naar de documentaire 'The Nature of Cities'. Deze documentaire laat haarfijn zien dat biodiversiteit ontzettend belangrijk is in steden. Na afloop ging lijsttrekker Ruud van der Velden het gesprek aan met alle aanwezigen en werd er geproost op een succesvolle campagne!

  • 19 februari:

Jaap Rozema, de nummer vijf van onze lijst, ging naar het Albeda College aan de Sportlaan in Sportdorp om onze standpunten toe te lichten aan studenten van de opleiding Kappen en Schoonheid van het Zadkine College. Op locatie in de salon (zie foto) sprak Jaap over het nut van een basisinkomen als aansluiting op de arbeidsmarkt lastig blijkt. Daarna was er een verkiezingsmarkt, waar de Partij voor de Dieren natuurlijk ook aanwezig was.

  • 20 februari:

Groen010 en Stichting Natuurmonumenten organiseerden op 20 februari gezamenlijk het Groot Groendebat in HNK aan het Vasteland, in het Scheepvaartkwartier. Lijsttrekker Ruud van der Velden vertegenwoordigde de Partij voor de Dieren. Ons verkiezingsprogramma Plan B voor Rotterdam staat boordevol punten om Rotterdam groener te maken, zoals met het ecologisch maaibeheer. Ruud: “Wij willen ecologisch maaibeheer in de hele stad. Dat is goed voor de bijen, vlinders en insecten.”

  • 21 februari:

Lijsttrekker Ruud van der Velden was aanwezig tijdens het debat 'Stem van de jonge stad' in debat- en congrescentrum Arminius, in het Museumkwartier. Met als thema duurzaamheid en milieu kon Ruud natuurlijk goed uit de voeten. Hij had voor het jonge publiek ook nog een tip in petto: "Denk eens verder dan je eigen belang. Stem op 21 maart met je hart, volg je idealen!"

Gerelateerd nieuws

Valentijnsoorkonde voor Vogelklas Karel Schot

De Partij voor de Dieren in Rotterdam reikt vandaag op Valentijnsdag een oorkonde uit aan Stichting Vogelklas Karel Schot. Zi...

Lees verder

Inzamelingsactie voor de dierenvoedselbank

De Partij voor de Dieren in Rotterdam start een inzamelingsactie voor de dierenvoedselbank. In drie weken tijd willen wij daa...

Lees verder