Plan B. Klimaat­pa­ra­graaf Partij voor de Dieren Rotterdam


12 maart 2018

Partij voor de Dieren heeft een Plan B

Een duurzame toekomst vraagt om drastisch andere keuzes. De Partij voor de Dieren biedt een Plan B. Geen halve maatregelen, wél idealen die haalbaar zijn. Niet langer de focus op economische groei, maar juist op de planeet en al haar bewoners.

De Partij voor de Dieren werkt integraal aan een beter klimaat: het terugbrengen van broeikasuitstoot, het vergroten van onze natuur en biodiversiteit, het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verduurzamen van onze energie en vooral ook het sluiten van kringlopen en het verminderen van afval.

Een fossielvrije haven is onvermijdelijk, maar daar blijft het niet bij. Ook perken we de grootschalige doorvoer van onduurzame soja en palmolie in, waarvoor op enorme schaal oerwouden worden verbrand.

De Meent, Coolsingel en de Witte de Withstraat worden autovrij. Luchthaven Rotterdam The Hague Airport wordt niet uitgebreid. Daar zijn zowel het klimaat als onze gezondheid bij gebaat. Energieneutraal bouwen en gasloze huizen vormen de nieuwe norm.

We gaan de plasticsoep actief voorkomen. We nemen afstand van de wegwerpeconomie en grijpen de vele onbenutte kansen aan om ons (zwerf)afval terug te dringen. Voorkomen wordt dat plastic troep via de Maas de Noordzee instroomt.

Meer groen in de stad helpt om droogte, oververhitting en wateroverlast te verminderen. Ook voelen mensen zich met natuur minder vaak ziek en hebben ze meer binding met hun buurt. We gaan voor een echte vergroeningsslag van gebouwen, straten en pleinen. Tegelijk wordt natuur beschermd tegen nieuwbouw en nieuwe snelwegen.

  • De Partij voor de Dieren als haas in de marathon

Een groeiend aantal kiezers breekt met de business-as-usualpolitiek gericht op economische groei en omarmt de planeetbrede visie van de Partij voor de Dieren. Vanuit de rol van aanjager zal de Partij voor de Dieren er alles aan doen om andere partijen harder te laten lopen voor een beter klimaat.

Gerelateerd nieuws

Plan B voor Rotterdam in duidelijke taal!

Heb je misschien wat minder tijd om ons verkiezingsprogramma Plan B voor Rotterdam door te nemen? Geen nood! Sinds vandaag he...

Lees verder

Hoog tijd voor onderzoek renovatie De Kuip

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren zegt het al van meet af aan: er moet een onderzoek komen naar renovatie ...

Lees verder