Hoog tijd voor onderzoek renovatie De Kuip


28 maart 2018

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren zegt het al van meet af aan: er moet een onderzoek komen naar renovatie van De Kuip als volwaardig alternatief voor het plan van Feyenoord City. Om die reden heeft de partij schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders waarin wordt gepleit voor een dergelijk onderzoek.

Het plan voor Feyenoord City omvat behalve een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord ook de gebiedsontwikkeling van de Stadiondriehoek, de Veranda en het naastgelegen bedrijventerrein in dit deel van IJsselmonde. Er worden onder meer nieuwe huizen en horeca voorzien in het plangebied. Vorige week kwam de Commissie m.e.r. met een advies aan de planmakers van Feyenoord City waarin duidelijk staat dat zij een alternatief moeten onderzoeken met daarin renovatie van De Kuip. Wij hebben van de Commissie m.e.r. dus gelijk gekregen dat renovatie geen gepasseerd station is, zoals het college ons graag heeft doen geloven.

De Partij voor de Dieren in Rotterdam wil een eerlijke vergelijking tussen Feyenoord City en alle andere volwaardige alternatieven voor een nieuw of gerenoveerd stadion en gebiedsontwikkeling. We laten ons geen zand in de ogen strooien.

Gerelateerd nieuws

Plan B. Klimaatparagraaf Partij voor de Dieren Rotterdam

Partij voor de Dieren heeft een Plan B Een duurzame toekomst vraagt om drastisch andere keuzes. De Partij voor de Dieren bie...

Lees verder

Stop de verkoop van paaskuikens in Rotterdam

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burg...

Lees verder