Ontruiming Carnis­s­etuin


15 december 2015

Vandaag was een trieste dag voor de vrijwilligers van de Carnissetuin in Charlois. De tuin werd namelijk ontruimd, om plaats te maken voor nieuwe ontwikkelingen in het Hart van Zuid. Zo luidt aldus de naam van het bestemmingsplan dat enkele weken geleden door de gemeenteraad van Rotterdam is geloodst. En hier werd de Carnissetuin helaas herbestemd. De Partij voor de Dieren heeft zich samen met andere gelijkgezinde politieke partijen hard gemaakt voor behoud van Carnissetuin, maar ons protest heeft niet mogen baten.

De Carnissetuin is een groene oase in een sterk versteende omgeving. Het ligt namelijk op loopafstand van winkelcentrum Zuidplein en Ahoy. In de tuin groeien allerlei bloemen en planten en ook worden er groenten verbouwd. Maar de Carnissetuin is meer. Als buurtinitiatief verbindt het mensen die in gezamenlijkheid aan iets moois willen werken. Achtergrond, huidskleur of religie spelen geen rol in de Carnissetuin. De 'social return' van de tuin is iets om trots op te zijn. Kwetsbare groepen in de samenleving hebben hier hun eigenwaarde hervonden. Buurtbewoners leren van de natuur én van elkaar.

Voor de Partij voor de Dieren is het nu zaak dat de Carnissetuin zo snel mogelijk ergens anders komt, en bij voorkeur nog steeds in Carnisse. Wij houden het college van burgemeester en wethouders aan de belofte alles in het werk te stellen de Carnissetuin voor de wijk te behouden. De bewoners hebben recht op natuur in de stad!

Zie hieronder enkele foto's van vandaag.

Gerelateerd nieuws

Het gevaar van chemische onkruidbestrijding

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethoud...

Lees verder

Rotterdam wil dierproefvrij inkopen

De gemeente Rotterdam wil alleen schoonmaak-, bestrijdings- en geneesmiddelen gaan inkopen die, waar mogelijk, niet op dieren...

Lees verder