Ja! voor de Partij voor de Dieren is 'Nee!' tegen de papieren afvalberg


8 februari 2018

De Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft genoeg van ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen die ongelezen bij het oud papier belanden. Om die reden pleiten wij voor invoering van de ja/ja-sticker en gaan we dit op een originele manier onder de aandacht brengen.

Een gemiddeld huishouden ontvangt in Nederland jaarlijks ruim dertig kilo aan reclamefolders, nog bovenop huis-aan-huisbladen waar we niet om hebben gevraagd. Het merendeel van dit drukwerk gaat ongelezen de papierbak in. Zonde! Het lijdt geen twijfel dat er enorme milieuwinst wordt geboekt als we deze papieren afvalberg weten te vermijden. En ook het klimaat is ermee geholpen, want voor al die miljoenen kilo's hoeven geen bomen meer te worden gekapt.

Momenteel kunnen Rotterdammers met een nee/nee-sticker kenbaar maken niet gediend te zijn van ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen. Zo'n opt-outsysteem is de omgekeerde wereld. De norm moet zijn dat Rotterdammers aangeven papierwerk wél te willen ontvangen door middel van de ja/ja-sticker. De Partij voor de Dieren gaat er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Met een postercampagne op meerdere aanplakborden in de stad gaan we aandacht vragen voor de sticker.

Lijsttrekker Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren in Rotterdam: “Het huidige systeem werkt niet. Met de ja/ja-sticker gaan we deze kapitaalsvernietiging voor milieu en klimaat te lijf. Zeg daarom op 21 maart 'Ja!' tegen de Partij voor de Dieren.”

Gerelateerd nieuws

#010kiestPlanB: kandidatenlijst ingeleverd!

Vandaag is het officieel: De Partij voor de Dieren in Rotterdam doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aansta...

Lees verder

Start campagnetour met The Nature of Cities

Op zaterdagavond 17 februari aanstaande start de Partij voor de Dieren de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotte...

Lees verder