Actie tegen bouwen in het groen! Red het gras­veldje naast de Markthal


12 maart 2018

De Partij voor de Dieren is fel tegen bouwen in het groen. Rotterdam kent veel versteende wijken en daarom willen wij al het schaarse groen behouden. Wij hebben dit tot speerpunt gemaakt in onze campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande.

Inwoners van het Laurenskwartier en bezoekers van de binnenstad weten het al langer: het grasveld naast de Markthal is van grote waarde. Je komt er tot rust, je kunt het leven 'n beetje overpeinzen. Je gaat er gezellig picknicken met je vrienden, partner of gezin op een mooie zondagmiddag. Daar kunnen we in de lengte van dagen van genieten. Of toch niet?

De gemeente Rotterdam heeft het grasveld verpatst aan een ontwikkelaar die er appartementen wil bouwen. Eeuwig zonde, een historische vergissing.

Wij hopen dat het grasveld naast de Markthal voor altijd een plek blijft waar mensen op een leuke en prettige manier kunnen verblijven. Het grasveld staat ook symbool voor al het groen in Rotterdam dat met bebouwing bedreigd wordt, of al ten prooi is gevallen aan de ontwikkelaars. Zo is er laatst door de gemeenteraad van Rotterdam besloten dat er woningen komen in park De Twee Heuvels in IJsselmonde. Ook hier: eeuwig zonde! Stenen voor groen is het domste wat je kunt doen.

Op dinsdag 13 maart voeren wij actie om het grasveld naast de Markthal te behouden. Wij kunnen niet langer toezien dat waardevol groen verdwijnt. Tussen 13.00 en 15.00 houden wij een manifestatie om onze wens voor Rotterdam kracht bij te zetten. Een ieder is van harte welkom om langs te komen en met ons het gesprek aan te gaan. Kandidaat-raadsleden zullen aanwezig zijn. #010kiestPlanB!

Gerelateerd nieuws

Rotterdam staat voor aap! Actie tegen dierproeven

De Partij voor de Dieren in Rotterdam wil een dierproefvrije stad. Dierproeven zijn wreed en nutteloos. Op zondag 11 maart ze...

Lees verder

Plan B voor Rotterdam in duidelijke taal!

Heb je misschien wat minder tijd om ons verkiezingsprogramma Plan B voor Rotterdam door te nemen? Geen nood! Sinds vandaag he...

Lees verder