Rotterdam gaat zich inzetten tegen dieren­mis­han­deling


19 september 2014

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam gaat op aandringen van de Partij voor de Dieren dierenmishandeling opnemen in het beleidsplan van de Eenheid Rotterdam Nationale Politie.

Tot nu toe werd dit onderwerp niet genoemd in het beleidsplan. “Het is goed dat er eindelijk serieuze aandacht komt voor dierenmishandeling. Zo zie je maar dat het belangrijk is dat wij in de Rotterdamse raad zitten want ondanks dat het college meer aandacht wil hebben voor dierenmishandeling komt dit klaarblijkelijk niet zomaar in haar beleidsplannen terecht.”, aldus raadslid Jeroen van der Lee van de Partij voor de Dieren.

Tijdens de commissievergadering Veiligheid, Organisatie en Financiën is gisteren het ontwerp van het Regionaal Beleidsplan 2015-2018 besproken. De burgemeesters van de gemeenten in de regio Rotterdam werken samen met de bewoners aan een veiliger leefomgeving. De Partij voor de Dieren vindt het een goede, maar ook logische zaak, dat mishandeling van dieren deel uitmaakt van dit plan.

Gerelateerd nieuws

Noodzaak tot behoud van Midden-Delfland

De Partij voor de Dieren Rotterdam heeft samen met de fracties van de SP en GroenLinks, schriftelijke vragen gesteld aan het ...

Lees verder

Schriftelijke vragen over kippenslacht tijdens Rotterdamse Oogstfestival

De Partij voor de Dieren Rotterdam heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld over de kippenslacht tijdens het Rotterdamse Oo...

Lees verder