Partij voor de Dieren Rotterdam orga­ni­seert nieuw­jaars­wan­deling Schie­broek


9 januari 2014

Aanstaande zondag, 12 januari 2014, organiseert de Partij voor de Dieren Rotterdam een nieuwjaarswandeling door de diverse parken in Schiebroek. De wandeling zal om 12:45 uur beginnen. Er wordt verzameld bij Scherf en Verf aan de Asserweg 429-431. De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang.

Tijdens de wandeling laat lijsttrekker Jeroen van der Lee zien waar parken met elkaar verbonden kunnen worden. De Partij van de Dieren wil zo aantonen dat het in de Maasstad goed mogelijk is om met beperkte financiële middelen en inspanningen een robuuste infrastructuur aan te leggen.

“Bovendien nemen we in maart deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.”, zegt Van der Lee, “We hebben een prachtige kandidatenlijst, waarvan een aantal kandidaten meeloopt tijdens de tocht. Dit is een mooie gelegenheid om ze beter te leren kennen. Ook leggen we de deelnemers meer uit over ons verkiezingsprogramma waarin groen en dierenwelzijn een centrale rol spelen.”

Eén van de punten uit het partijprogramma is dat er een ecologische infrastructuur moet worden aangebracht tussen de diverse parken die Rotterdam rijk is en het buitengebied. Deelnemers aan de wandeltour gaan zien dat de parken al min of meer met elkaar verbonden zijn. Meestal ontstaan deze verbindingen door puur toeval. Het is dus eenvoudig om dit te verbeteren, zodat dieren bij voedselschaarste of overbevolking makkelijker kunnen migreren. Daarnaast raken populaties zo niet geïsoleerd en kunnen nieuwe diersoorten van buiten de stad naar de stad trekken. Een ecologische infrastructuur biedt bovendien betere leefruimte voor bijen, hommels en andere belangrijke insecten.

De partij laat tijdens de tocht tevens zien dat bij nieuwbouwprojecten vooraf rekening moet worden gehouden met de ecologische infrastructuur. “Dit is de laatste jaren niet voldoende gebeurd”, legt Van der Lee uit. “Kijk bijvoorbeeld naar de RandstadRail. Door die aanleg zijn nu bepaalde groene gebieden van elkaar afgesneden. Zonde en slecht voor de natuur in onze stad.”

Iedereen is van harte welkom deel te nemen aan de leerzame wandeling. Na de tocht houden de leden van de Partij voor de Dieren een nieuwjaarsreceptie.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Rotterdam reikt oorkonde uit aan brandweerlieden Kazerne Frobestraat

Op vrijdag 14 februari heeft de Partij voor de Dieren Rotterdam de oorkonde Diervriendelijkste Rotterdammer uitgereikt, aan d...

Lees verder