Partij voor de Dieren eert de Dieren­voed­selbank Rijnmond


11 februari 2015

Op zaterdag 14 februari reikt fractievoorzitter Jeroen van der Lee een oorkonde met bijbehorend bosje bloemen uit aan Ferry van der Kaaij van de Dierenvoedselbank Rijnmond. De Dierenvoedselbank Rijnmond treedt hiermee in de voetsporen van de Brandweer Rotterdam Rijnmond, die vorig jaar de eer te beurt viel.

Van der Kaaij runt sinds april vorig jaar met groot succes de Dierenvoedselbank in Rotterdam Lombardijen. Leden van Stichting Okéhor kunnen één keer in de twee weken op vrijdagmiddag dierenvoer voor hun geliefde huisdier ophalen bij de Dierenvoedselbank. Het dierenvoer en de financiële middelen voor aanschaf van voer worden door diverse instanties gedoneerd.

Bijna was het einde verhaal voor de Dierenvoedselbank. Van der Kaaij was al een poosje in gesprek met het college omdat hij op zoek was naar een nieuw onderkomen dat diende voor opslag en inpakwerkzaamheden. Ondanks de welwillende houding van wethouder Maarten Struijvenberg lukte het maar niet om de toekomst voor de Dierenvoedselbank zeker te stellen. Uiteindelijk heeft Van der Kaaij contact opgenomen met de Partij voor de Dieren en vorige week heeft hij uitsluitsel gekregen over een nieuw uitgiftepunt. Van der Lee: “Het is spijtig dat er in een rijk land als Nederland dit soort initiatieven noodzakelijk zijn, maar als er dan mensen zijn die zich hier geheel belangeloos voor inzetten dan verdient dat de volledige steun van de politiek. Wij zijn blij dat wij ons steentje hebben kunnen bijdragen.”

Gerelateerd nieuws

Duiventillen worden eindelijk geplaatst

De duiventillen die door de wethouder Buitenruimte beloofd waren worden binnenkort eindelijk geplaatst. De eerste duiventil z...

Lees verder

Dierenvoedselbank ontvangt oorkonde van PvdD

Afgelopen zaterdag 14 februari reikte fractievoorzitter Jeroen van der Lee een oorkonde plus bloemen uit aan Ferry van der Ka...

Lees verder