Dierenleed onder het metro­spoor


15 juli 2019

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld over dode duiven onder het metrospoor tussen Zuidplein en Slinge, in Charlois. Oplettende reizigers van metrolijnen D en E van de RET hebben ons foto's toegestuurd waaruit blijkt dat er dode duiven in de netten onder het metrospoor hangen.

Wij willen van het college van burgemeester en wethouders wat zij ervan vindt dat er dode duiven in de netten hangen en wat de doodsoorzaak kan zijn geweest. Een mogelijke doodsoorzaak is namelijk dat de duiven verstrikt zijn geraakt in de netten en vervolgens door verstikking, vermoeidheid of verhongering om het leven zijn gekomen. Daarom zien wij graag dat het college haar invloed aanwent om het gesprek met de RET aan te gaan een oplossing te zoeken voor het dierenleed dat hier nu plaatsvindt. Het is ook een treurig aangezicht om de duiven levenloos in de netten te zien hangen. Wij willen van het college van burgemeester en wethouders weten wie verantwoordelijk is voor het ruimen van de kadavers.

In 2015 hadden wij ook al aandacht gevraagd voor dierenleed in het openbaar vervoer, omdat er vaak aanrijdingen te betreuren zijn tussen voertuigen en vogels. De RET heeft destijds aangegeven te bekijken welke maatregelen zij kan nemen om zulke aanrijdingen te voorkomen. Van het college van burgemeester en wethouders horen wij daarom graag welke maatregelen de RET sindsdien heeft bedacht om dierenleed op het spoor een halt toe te roepen. Als enige aandeelhouder van de RET heeft de gemeente Rotterdam namelijk een flinke vinger in de pap als het aankomt op de bedrijfsvoering van de vervoerder.

Gerelateerd nieuws

Verbod op verkoop van dieren in de openbare ruimte

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam maakt zich zorgen over het welzijn van dieren die in de ope...

Lees verder

Help Rotterdammers beter te scheiden!

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burg...

Lees verder