Dieren­am­bu­lance maakt zich zorgen over de toekomst


25 oktober 2019

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de onzekere toekomst die de Dierenambulance Rotterdam en Omstreken (REO) te wachten staat. Die onzekere toekomst hangt samen met de verkoop van haar huurpand in Lombardijen, waarvan de gemeente Rotterdam momenteel de eigenaar is. De Dierenambulance REO weet niet of ze na de verkoop van het pand nog terecht kunnen op haar oude, vertrouwde locatie van waaruit ze sinds haar bestaan al bijna zestigduizend dieren heeft geholpen.

Wij vragen het college van burgemeester en wethouders of het klopt dat de locatie van de Dierenambulance REO momenteel te koop staat. Ook willen wij weten waarom het pand wordt verkocht, aangezien met het onderkomen van de dierenambulance een belangrijke publieke taak gemoeid is. Gelukkig betekent verkoop van gemeentelijk vastgoed niet dat dan ook een huurovereenkomst automatisch komt te vervallen, maar uiteraard is het afwachten hoe een eventuele nieuwe eigenaar gaat samenwerken met de zittende huurder. In dit geval is dat dus de Dierenambulance REO. Overigens is deze organisatie een fondsenwerving begonnen om het pand zelf te kunnen kopen, mocht de gemeente de verkoop doorzetten.

Als de dierenambulance haar activiteiten in Rotterdam noodgedwongen moet staken, wordt het aanbod in de opvang van dieren in nood alsmaar schraler. Zo heeft de gemeente Rotterdam ook al geen volwaardig dierenasiel meer. Wij strijden om die reden voor behoud van de dierenambulance en andere organisaties in de stad die opkomen voor het belang van de dieren. Want een beschaafd Rotterdam begint met mededogen voor alle levende wezens.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Gemeente Rotterdam maakt zich schuldig aan fossiele propaganda

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burg...

Lees verder

Gedragstest voor personen die wapens bezitten

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burg...

Lees verder