De invloed van Shell in het onderwijs


30 oktober 2018

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de invloed van Shell in het Rotterdamse onderwijs. Directe aanleiding voor ons vormt het evenement Generation Discover dat eerder deze maand werd georganiseerd in Den Haag. Uit de krant vernamen wij dat deelnemers - basisschoolleerlingen - een geheimhoudingsverklaring hebben moeten tekenen om tot het evenement te worden toegelaten. Met de ondertekende geheimhoudingsverklaringen verkreeg Shell het recht om beeldmateriaal van de deelnemers aan Generation Discover aan te wenden voor marketingdoeleinden, zonder verdere tussenkomst van de deelnemers.

Maar dat is niet het enige wapenfeit van dit oliebedrijf. De Bright Ideas Hub die vorig jaar al eens neerstreek in Rotterdam, gaat weer het land in om basischoolleerlingen ogenschijnlijk techniekonderwijs bij te brengen. In feite is de Bright Ideas Hub een rondreizende leeromgeving die door Shell wordt gebruikt om goodwill te kweken voor haar fossiele industriële activiteiten. Onze vraag aan het college van burgemeester en wethouders is dan ook of verwacht kan worden dat de Bright Ideas Hub onze stad wederom zal aandoen. Zo ja, dan komen wij direct in actie.

Tot slot organiseert Shell met de Bright Ideas Challenge een wedstrijd onder alle groepen 7 en 8 in het land om ideeën aan te dragen voor de wereld van morgen, natuurlijk eentje waarin Shell en de fossiele industrie onmisbaar zullen zijn. Wij willen van het college van burgemeester en wethouders weten of Rotterdamse scholen aan deze wedstrijd gaan meedoen en hoe wij daar bezwaar tegen kunnen maken.

Gerelateerd nieuws

Voor renovatie, tegen sloop van de Tweebosbuurt

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft zich aangesloten bij het verzet van bewoners tegen de...

Lees verder

Succesvol pleidooi voor meer biodiversiteit in de stad

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft bij de behandeling van de begroting voor het volge...

Lees verder