Zin in de gemeen­te­raads­ver­kie­zingen!


Kieslijst vast­ge­steld

22 november 2021

PERSBERICHT

Partij voor de Dieren in Rotterdam is er klaar voor!

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam is klaar voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart van volgend jaar. Gisteren is op het landelijk congres van de Partij voor de Dieren de lijst voor de Rotterdamse kandidaat-raadsleden vastgesteld.

Lijsttrekker en huidige fractievoorzitter Ruud van der Velden is blij met het besluit tot deelname in Rotterdam. Ruud: “In Rotterdam is nog een wereld te winnen. Veel mensen maken zich zorgen over klimaatverandering en verlies van natuur, die de toekomst van jongeren en onze kinderen bedreigen. Wanneer de politiek samen met burgers de koers verlegt, kunnen we de aarde leefbaar houden voor mens en dier. Precies dát is de missie van de Partij voor de Dieren. Wij vinden dat alles wat écht van waarde is bescherming verdient tegen economisch gewin op de korte termijn. Wij hebben een ecocentrale visie. Daar zijn wij uniek in. De afgelopen periode hebben wij succesvol dit geluid laten horen in de Rotterdamse gemeenteraad en dat zullen wij blijven doen.”

Het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in Rotterdam spat daarom zowat uit elkaar van ambitie. Zo komt er wat de Partij voor de Dieren betreft een wethouder voor dierenrechten, om de intrinsieke waarde van dieren te beschermen. De gemeente Rotterdam moet zorgen voor ten minste vijftig vierkante meter aan groen per inwoner. Luchtkwaliteit moet voldoen aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. En de stad moet uiterlijk in 2030 klimaatneutraal zijn, om zo bij te dragen aan het doel opwarming van de aarde tot anderhalve graad te begrenzen. Het verkiezingsprogramma is binnen afzienbare tijd beschikbaar en voor iedereen te raadplegen.

De Rotterdamse lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar bestaat uit vijftien kandidaten die stuk voor stuk willen bijdragen aan een meer diervriendelijke, groene en duurzame stad. Ruud van der Velden is verheugd met vaststelling van de lijst: “Al onze kandidaten zijn top! De lijst is heel divers en vol talent. En zo hoort het ook te zijn.” Jaap Rozema en Sabrina van de Peppel zijn de nummers 2 en 3. Profielen van alle kandidaat-raadsleden zullen binnenkort beschikbaar komen.

De komende maanden zal de Partij voor de Dieren in Rotterdam flink van zich doen laten gelden in de stad, met acties om haar unieke gedachtengoed onder de aandacht van Rotterdammers te brengen. Hou onze website en sociale media in de gaten voor aankondigingen en updates. De Rotterdammers gaan ons tegenkomen!

Gerelateerd nieuws

Negenklapper voor dier, milieu, natuur en klimaat!

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam heeft gisteren een megasucces behaald in de gemeenteraad. L...

Lees verder

Verkiezingsprogramma #GR22

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam zet hoog in tijdens de komende verkiezingen. Het verkiezing...

Lees verder