Verkie­zings­pro­gramma #GR22


Verbeter de wereld, begin in Rotterdam!

24 januari 2022

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Rotterdam zet hoog in tijdens de komende verkiezingen. Het verkiezingsprogramma ‘Verbeter de wereld, begin in Rotterdam’ geldt als een blauwdruk voor een leefbare stad waar het goed toeven is voor alle inwoners: mens én dier. En voor een stad die we kunnen doorgeven aan toekomstige generaties.

De Partij voor de Dieren gaat de verkiezingen in met tien speerpunten die staan voor onze planeetbrede en ecocentrale visie. Dierenwelzijn, natuur, klimaat en milieu zijn belangrijke onderwerpen waarmee de Partij voor de Dieren het donkergroene anker wil blijven in de gemeenteraad van Rotterdam. De andere uitdagingen van deze tijd, zoals het bestrijden van de wooncrisis, racisme en discriminatie, en de zorg voor onze parken zijn ook belangrijke onderwerpen voor ons. De tien speerpunten zijn als volgt:

  • De gemeente krijgt een wethouder voor dierenrechten en dierenwelzijn, die opkomt voor de belangen van alle dieren in Rotterdam.
  • De Parkhaven blijft groen. Geen stenen ten koste van bomen aan de voet van de Euromast.
  • Rotterdam is uiterlijk in 2030 klimaatneutraal. De gemeente neemt regie in de energietransitie van de haven.
  • Wonen, wonen, wonen! We transformeren leegstaande gebouwen tot woonruimte en kiezen voor nieuwbouw in de betaalbare prijsklassen.
  • De luchthaven moet zo snel mogelijk sluiten. Natuur en woningen komen ervoor in de plaats.
  • In Rotterdam mag iedereen zichzelf zijn. We willen een inclusieve samenleving waar geen plek is voor discriminatie en racisme.
  • Onze stadsparken worden weer van de bewoners. Voor grootschalige evenementen komt er een festivalterrein aan de rand van de stad.
  • In de bebouwde kom wordt de maximum snelheid 30 km/u en is al het verkeer in de binnenstad uiterlijk 2030 uitstootvrij. Schone lucht!
  • Er komt een groennorm, met een gegarandeerde hoeveelheid aan stadsnatuur voor iedere Rotterdammer.
  • De Floating Farm in de Merwehaven verdwijnt. Koeien en andere dieren horen niet op het water.

Lijsttrekker Ruud van der Velden is trots op het verkiezingsprogramma ‘Verbeter de wereld, begin in Rotterdam’. Ruud: “Wij houden vast onze idealen en hebben een ecocentrale visie. Daar zijn wij uniek in.

Wij vinden dat alles wat écht van waarde is bescherming verdient tegen economisch gewin op de korte termijn. Kunnen we het tij nog keren? Ja, dat kan! Als we in Rotterdam onze krachten bundelen kunnen we juist in onze eigen buurt en stad samen het grote verschil maken.”

In de komende weken en maanden zal de Partij voor de Dieren in Rotterdam flink van zich laten horen in de stad, om zo de Rotterdammers bekend te maken met haar unieke visie. Hou onze website en sociale media in de gaten voor aankondigingen en updates.