Kandi­daten gemeen­te­raads­ver­kie­zingen 2022


Onze kandidaat-raads­leden!

Op 16 maart 2022 vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats in Rotterdam. Vijftien Rotterdammers vormen de kieslijst van de Partij voor de Dieren en we zijn stuk voor stuk trots en blij met deze mensen. Hieronder zie je van elk van de kandidaat-raadsleden een uitvergrote afbeelding, met meer informatie over de desbetreffende persoon. Leer ze kennen!

1. Ruud van der Velden

  Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ben ik lijsttrekker voor onze partij in Rotterdam. Samen met alle andere kandidaat-raadsleden ga ik hard aan de slag voor een mooi verkiezingsresultaat. Met ons nieuwe verkiezingsprogramma 'Verbeter de wereld, begin in Rotterdam' gaan we onze idealen in de gemeenteraad realiseren. Wij zullen ons inzetten op onze kernthema's van dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur. Altijd en overal. Doe je met ons mee? Een betere wereld in Rotterdam!

  2. Jaap Rozema

  Hallo! Ik ben Jaap Rozema en sta namens de Partij voor de Dieren op plek 2 van de lijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, in maart 2022. Graag zet ik mij in op onze kernthema's van dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren namens de gemeenteraadsfractie het woord gevoerd over bouwen en wonen. De wooncrisis gaat ons na aan het hart en daarom wil ik mij tijdens de verkiezingscampagne en daarna in de gemeenteraad hard maken voor beschikbaarheid en betaalbaarheid van wonen. Het is weer tijd voor volkshuisvesting!

  3. Sabrina van de Peppel

  Hai! Ik ben Sabrina van de Peppel en sta namens de Partij voor de Dieren op plek 3 van de lijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, in maart 2022. Graag zet ik mij in op onze kernthema's van dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur. Ik ben moeder, partner en leerkracht. Ik ben begonnen in, toendertijd, nog cluster 4 geheten onderwijs en jeugdzorg. Na 17 jaar de overstap gemaakt naar regulier en nu vooral werkzaam in de onderbouw. Naast de kernthema's wil ik graag mijn kennis en passie voor jeugdzorg en onderwijs inzetten de komende 4 jaar!

  4. Pinar Coşkun

  Geboren en getogen in Istanbul, opgeleid en gevormd in Rotterdam. Vond ‘n thuis voor mijn hart en ziel in de Partij voor de Dieren sinds onze allereerste video met eendagskuikens op de lopende band naar de versnipperaar… In mijn huidige professionele leven ben ik de oprichter en coördinator van het Erasmus Foodlab op de Erasmus Universiteit. Samen met honderden studenten dragen we de zorg en het enthousiasme voor het creëren van een duurzame wereld, beginnend op de campus en op ons bord.

  Geen dieren eten, noch gebruiken voor gemak of vermaak is de belangrijkste roeping van mijn leven. Daarom ben ik al 22 jaar vegan. Ruim 34 jaar woon ik in Rotterdam. Ik hou van deze stad. De enige kosmopolitische stad van Nederland. Ik ken hier veel mensen in hele verschillende kringen en van alle kleuren. Het is mijn grootste ambitie om samen met hen en mijn partij van Rotterdam een voorbeeld te maken van een stad die het waar kan maken. Hier kunnen we laten zien dat alle kleine beestjes helpen.

  5. Marjolein Moeijes

  Marjolein Moeijes (zij/haar, dertig jaar oud) is een gedreven klimaat- en sociale rechtvaardigheidsactivist. Zij coördineerde onder andere het landelijk Klimaatalarm wat plaats vond in meer dan veertig plaatsen tegelijk, mede-organiseerde de septemberrebellie van Extinction Rebellion en trotseerde afgelopen december een eierenstorm tijdens een anti-zwartepietprotest in hartje Volendam.

  Naast activisme ligt haar hart bij de natuur. Ze noemt zichzelf een ‘urban nature devotee’. Ze fotografeert graag bloemen, bestudeert vogels en bijen zet zich via initiatieven zoals 1000 geveltuinen Rotterdam in voor een groenere stad. “Mijn missie is meer natuur de stad in halen en de mensen dichterbij de natuur brengen. Dit doe ik via mijn onderneming en activisme en ik zou dat ook dolgraag doen in de Rotterdamse politiek.”

  6. Daan Mol

  Hoi ik ben Daan. Als architect ben ik bezig met het bouwen aan een gezonde wereld, voor mens, dier & plant. Voor de Partij voor de Dieren wil ik precies hetzelfde doen, namelijk bouwen aan een gezonde stad: Rotterdam! De stad is pas gezond als alles en iedereen gezond is. Extra aandacht wil ik vestigen op een gezonde toekomstvisie voor de jeugd en de nog te verwachten internationale stadsbewoners, want beide groepen zullen in grote mate te maken gaan krijgen met de gevolgen van het huidig internationaal klimaatbeleid. Ik geloof in een positieve houding. Ik geloof in creatieve (ontwerp-)oplossingen. Laten we er iets mooi van maken: voor alles en iedereen.

  7. Tommy Ventevogel

  Voor mij is systeemverandering het belangrijkste doel. Geïnspireerd door de donuteconomie (Kate Raworth) zet ik mij in voor een gezond ecosysteem: een sterke sociale basis qua wonen, werken, zorg, kunst & cultuur met altijd het ecologische plafond in het oog. Als theatermaker en dierenrechtenactivist probeer ik mensen te inspireren om betere keuzes te maken voor het algemene belang, en via de politiek hoop ik de systemen te kunnen veranderen: daar liggen nog enorm veel grote kansen.

  8. Ilse Oldenburg

  Ik maak mij hard voor jongerenparticipatie als jongste kandidaat op de lijst én politiek bestuurslid van onze jongerenorganisatie PINK!. "Want besluitvorming moet mét jongeren gebeuren, niet over jongeren." Ik houd mij bezig met intersectionaliteit, feminisme, klimaatverandering en dierenrechten. Het is de hoogste tijd dat Rotterdam een stad wordt waar iedereen zich gehoord en gezien voelt, en waarin iedereen zichzelf mag zijn.

  9. Madelon van der Kemp

  Hi! Ik ben Madelon van der Kemp, en ik ben trots dat ik de lijst van de Partij voor de Dieren mag aanvoeren vanaf plek 9! Ik zet mij graag in om ons mooie Rotterdam nog mooier te maken, voor iedere inwoner van de stad. Voor iedereen moet er namelijk plek zijn in de stad: voor mens, dier en natuur. Thema’s die ik belangrijk vind zijn schone lucht, groene buitenruimte, inclusieve samenleving, mobiliteit en stadsontwikkeling. In het dagelijks leven werk ik mee aan projecten in de openbare ruimte en studeer ik milieuwetenschappen. Ik steek graag mijn handen uit de mouwen tijdens een opruimactie. Want: alle kleine beestjes helpen!

  10. Bob Meijer

  Mijn naam is Bob Meijer en ik ben voor de Partij voor de Dieren nummer 10 in 010! Ik ben 23 jaar en studeer rechten en economie. Geboren en getogen op een boerderij in het Zeeuwse dorpje Cadzand, waar ik een liefde voor dieren en natuur met de paplepel ingegoten heb gekregen. Rotterdam moet een mooie, groene stad zijn waarin we, wie we ook zijn, allemaal een aangenaam leven kunnen leiden. Betaalbare huizen en gelijke kansen voor iedereen horen daar natuurlijk bij. Bovendien moet er flink aan de weg getimmerd worden, zodat onze mooie stad de innovatieve sleutelrol krijgt bij het oplossen van de klimaatcrisis. Een oplossing die Rotterdam verdient.

  11. Bernadette Haan

  Hoi, ik ben Bernadette Haan. Sinds ik lid ben geworden van de Partij voor de Dieren heb ik me actief ingezet als werkgroeplid en fractieondersteuner van zowel de statenfractie in Zuid-Holland als de fractie in Rotterdam. Ik wil op deze manier een stem geven aan al dat niet (voldoende) gehoord wordt. In het dagelijks leven werk ik als gezondheidszorgpsycholoog in verpleeghuizen en in een praktijk.

  12. Lisa Klompenhouwer

  Hi, ik ben Lisa Klompenhouwer en ik vind het een eer dat ik namens de Partij voor de Dieren op plek 12 van de lijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen sta. Ik zet mij heel graag in voor de natuur en haar dieren in Rotterdam. Ik ben werkzaam bij de provinciale Statenfractie van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland. Maar ik werk ook als natuurgids en zie dat de laatste jaren de biodiversiteit in en om de stad toeneemt; door de intensieve landbouw trekken veel dieren naar de groene randen en de parken in de stad toe. Vossen, haviken, bevers en zelfs steenmarters zoeken bescherming in het stadse groen. Maar ook de insecten, zoals prachtige libellen, zijn steeds vaker alleen nog in de stad te vinden. Ik wil er voor zorgen dat zij in een goede groene omgeving kunnen leven. Fijn voor dier én mens. Ik wil mij sterk maken voor groene verbindingen tussen de stukken natuur in onze stad en de uitvoering van het Rotterdamse biodiversiteitsbeleid aanjagen. Want echt alle (kleine) beestjes helpen!

  13. Marco Maarseveen

  Hallo! Ik ben Marco Maarseveen en sta namens de Partij voor de Dieren op plek 13 van de lijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, op 16 maart 2022. Graag zet ik mij in op onze kernthema's van dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur. Ik zie graag een veel groener Rotterdam dan nu het geval is, waar ook de mooie stadsparken met rust gelaten worden en alleen voor recreatiedoeleinden gebruikt gaan worden.

  Verder zie ik graag de Floating Farm zo snel mogelijk verdwijnen, en een Wethouder dierenrechten en dierenwelzijn er zo snel als mogelijk komen! Dieren -zeker ook in Rotterdam - verdienen van ons volledige bescherming, en de mogelijkheid zichzelf te zijn! Ik ben ook erg voor een groennorm (een gegarandeerde hoeveelheid aan stadsnatuur voor iedere Rotterdammer) in een door mij o zo gewenst groener Rotterdam. En in Rotterdam mag iedereen zichzelf zijn. We willen een inclusieve samenleving waar geen plek is voor discriminatie en racisme.

  14. Armen Minasian

  Hi! Mijn naam is Armen Minasian en ik sta namens de Partij voor de Dieren op plek 14 van de lijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Deze prachtige stad, waar ik sinds 1998 geankerd ben, bruist van de nieuwe energie en staat bekend om de iconische architectuur. Ik wil mij inzetten voor dierenwelzijn, duurzaamheid, meer groen en betaalbare woningen in de stad. Laten we hiernaast oog hebben voor elkaar, verbinding met elkaar maken en onze onderlinge verschillen accepteren.

  15. Lennard Hulsbos

  Hi, mijn naam is Lennard Hulsbos en ik hoop met mijn bijdrage aan het verkiezingsprogramma en campagne Rotterdammers een kans op een groener, gelijkwaardiger en gezonder Rotterdam te geven.

  Mijn werkervaring binnen de thema’s ‘digital & sustainable futures’ heeft me de kans gegeven de ontwikkelingen in technologie ook te rijmen met sociale dynamieken. Ik heb een speciaal plekje in mijn hart voor Rotterdam Zuid en zou graag zien dat we de huidige problemen samen met de buurt oplossen. Ik geloof dat de gemeente een faciliterende rol kan spelen terwijl we bewoners de kans geven om hun buurt samen verder te ontwikkelen.